Közélet

2016.07.13. 12:04

Egyre több gyereket is érint a 2-es típusú cukorbetegség

Egyre több gyereket érint a 2-es típusú cukorbetegség, náluk elsősorban az életmódváltás eredményezhet javulást - mondta a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának docense az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

mti.hu

Körner Anna elmondta, olyan betegségről beszélünk, amely gyermekkorban nem volt ismert, és kialakulásában csak másodsorban játszik szerepet a genetika, jellemzően az elhízás a kiváltó oka.

Kiskamaszoknál, kamaszoknál észlelik először a betegség kialakulását, ebben a korban azonban a gyógyszeres kezelés nem jöhet szóba, leginkább életmódváltással, több mozgással, az étrend minőségének és mennyiségének átalakításával küzdhető le a betegség - fejtette ki.

Körner Anna jelezte, fontos az odafigyelés, mivel a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegség hosszú ideig nem okoz tünetet, és előfordul, hogy csak a szövődmények megjelenése után diagnosztizálják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!