Közélet

2016.07.01. 11:24

Újra benépesül a folyópart

Indul az üdülőszezon, a tassi üdülőterületek is megtelnek élettel. Mit érez a község abból, hogy újra megpezsdül az élet a nyaralóknál? – kérdeztük Németh Gábor tassi polgármestert.

Popovics Zsuzsanna

– Gyakorlatilag megkétszereződik a település, mivel az üdülőterületeken ezer nyaralót laknak be a pihenni vágyók, és ugyannyi lakott ingatlan van a község területén is. Mivel az üdülőházak nem kereskedelmi szálláshelyek, idegenforgalmi adó formájában nem is hajtanak hasznot a településnek.

A Tasshoz közeli vízpartok mentén három üdülőrész népesül be. Több száz üdülőház van a Ráckevei (Soroksári)-Duna mentén, és néhány utcányi a Kiskunsági-főcsatorna északi és déli partján. A harmadik, legkisebb üdülőrészt a Pákász Üdülőszövetkezet 70 ingatlana képezi, közvetlenül az öreg Duna partján.

A Soroksári Duna ág üdülőterülete közművesített, a csatornázást a közelmúltban valósították meg. A vízparton élők ezzel elégedettek, azzal viszont kevésbé, hogy kevés kereskedelmi egység működik az üdülőrészeken. Jelenleg egy állandó üzlet működik, és egy ideiglenes a strandnál. Mozgó árusok ugyan kértek engedélyt az önkormányzatnál, de júniusban még kevéssé aktivizálták magukat.

A tassi önkormányzat fokozott figyelmet fordít a strandterület, a fahíd és a csatornatorkolat tisztán tartására. A kihelyezett szemeteseket naponta ürítik, a közterületeken közmunkások nyírják a füvet. A közbiztonságot térfigyelő kamerák szolgálják, az üdülőterületen hamarabb kiépült a kamerarendszer, mint a településen – fűzte hozzá a polgármester.
Július 8-9-én ismét Duna-parti parti várja az érdeklődőket a tassi strandon. A hagyományos Őrült hajók versenye július 9-én, szombaton, 18 órakor rajtol.

Címkék#Tass

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!