Kék hírek, bulvár

2016.06.28. 09:20

Halállal végződött a driftelés

Vádat emeltek egy 29 éves férfi ellen, aki tavaly egy gyorsulási versenyen driftelve nekicsapódott egy másik autónak, amelynek utasa a helyszínen életét vesztette.

H. I.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta: a 29 éves géderlaki férfi tavaly július 12-én ment be autójával – engedély nélkül – a Foktő melletti, közforgalom elől elzárt repülőtér kifutópályájára. A reptér területén ekkor legalább harmincan voltak. A vádlott driftelt, azaz nagy sebességgel folyamatos oldalcsúsztatásokat végzett gépkocsijával.

– Este nyolc óra körül a kifutópálya jobb széléről úgy indult el és fordult driftelve hirtelen balra, hogy nem biztosított elsőbbséget a mögötte a kifutópályán gyorsulást végző és egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsi részére. A vádlott járműve a mintegy 110 km/h sebességgel egyenesen közlekedő másik autó jobb oldalának csapódott – mondta el a helyettes szóvivője.

A baleset következtében a másik autóban hátul, bal oldalon utazó fiatal nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, az elöl ülő utas pedig szintén súlyos, körülbelül 90 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott is vitt autójában elöl, a jobb oldalon utast, aki könnyű sérülésekkel megúszta a karambolt.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!