Közélet

2016.06.28. 07:19

Látványos beruházások kezdődtek városszerte

A tavalyi 96 millió forinttal szemben idén mintegy 254 millió forintot költ a kiskunfélegyházi önkormányzat a helyi intézmények és közterületek fejlesztésére.

Vajda Piroska

Elkezdődik a Kiskun utca felújítása a Tanyasori út és a Sólyom utca között – tájékoztatta a sajtót Csányi József polgármester. Elmondta, a projekt a következő években – az önkormányzat lehetőségeinek függvényében – tovább folytatódik. Az is hozzátette: az iskolákban tervezett felújítási munkálatokról annak ellenére sem mondtak le, hogy azok önkormányzati működtetése a következő évtől kétségesek. Az állagmegóvási, felújítási, karbantartási munkálatok gyakorlatilag valamennyi városi fenntartású intézményt érintik.

Örömmel jelentette be, hogy újraépítik a Móra téren a Békás-szökőkutat Szabó Ildikó művésztanár tervei alapján. A városvezető elmondta: a Dózsa György és Horváth Zoltán utcák között gyalog- és kerékpárút épül, továbbá új parkolóhelyek is létesülnek, a tavaly megvásárolt Horváth Zoltán utcai lebontott ingatlan helyén pedig pihenőparkot alakítanak ki. A Kossuth utcán – a Lónyai és Batthyány utca, valamint a Wesselényi és Zrínyi utca közötti szakaszon – megújul a térkőburkolat és a zöldnövényzet, ahová térbútorok és sakkasztalok is kerülnek. Jelentős előrelépést hoz a piac és környezete parkolási problémáinak megoldásában a környező utcákban megvalósuló parkoló építés, ahogy a Petőfi lakótelepen is.

A Csáky utcán, a Bessenyei és a Károlyi utca között leaszfaltozzák a meglévő útalapot, bővül a Dr. Holló Lajos utcai játszótér és a Mikszáth Kálmán utcán a víztorony körüli park is új játékokat kap. Folytatják Csólyosi út felújítását, és befejeződik a Templomhalom pihenőhely kialakítása is. Több önkormányzati tulajdonú ingatlan ivóvíz hálózatra történő csatlakozása is megtörténik. Így haleszi orvosi rendelő, a Nagyszőlő úti Óvoda és a Bugaci úti Gazdakör épülete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!