Közélet

2016.06.28. 15:06

Nagycsaládosok nagy munkában

Festettek, kalapáltak, ástak, fűrészeltek és takarítottak szombaton a Kincs Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének tagjai Vacsi közi házuknál. A felújításban a Mercedes-gyár munkatársai is segítettek nekik.

Hraskó István

A Kincs Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének még 2011-ben ajándékozta oda egy magánszemély a Vacsiköz 11. alatti házat. Igaz, a vályogépület igen rossz állapotban volt, mégis nagy segítséget jelentett az egyesületnek, hiszen korábban rendezvényeiket csak úgy tudták megtartani, ha – Fekete László elnök megfogalmazása szerint – „bekéredzkedtek” valahova. A Kincs szerény anyagi lehetőségekkel bír, hiszen magas tagdíjat nem szedhetnek a rászoruló családoktól – viszont az egyesület próbál saját maga is javítani a helyzetén. 2012-ben például kalákában dolgozva a családok cserélték ki az épület tetőszerkezetét, most szombatra pedig újabb közös munkálkodást szerveztek.

Ebben segítséget is kaptak, a Mercedes-gyár HR-osztályának rengeteg munkatársa érkezett családostól az egyesület házához, és serénykedett a kánikulai melegben. Szűcsné Szabó Andrea, a cég HR-menedzsere elmondta: már három éve támogatják az egyesületet, eddig főleg kézműves foglalkozásokat és kirándulásokat szerveztek, de most szerettek volna részt venni a felújításban is – amely csapatépítésra is jó alkalom volt a kollégáknak.

Átmeneti szállást is nyújt a „kincses” ház

Egy gondnoki lakás is van a két ingatlanból egybenyitott házban, itt átmenetileg szállást tudnak biztosítani azoknak a családoknak, akiknek például el kell jönniük az önkormányzati bérlakásból, vagy valamilyen váratlan esemény miatt fedél nélkül maradnak.

Szombatra a nagycsaládosok azt tűzték ki célként, hogy elkészüljön a házban az új játszószoba, az iroda és az a helyiség, ahol ezentúl a kapott adományokat tudják osztani. Rendbetették a konyhát is, ahol mostantól egy szintén felajánlás útján kapott gáztűzhely is lesz. Az udvaron is nagy volt a sürgés-forgás: egy hintaállványnak betonalapot készítettek, homokozót ácsoltak és egy régi házalapot próbáltak kiszedni a talajból. Fekete László elnöktől megtudtuk: azt tervezik, hogy a jövőben rendezvényeiket már a házban fogják tartani, és nyári gyerekfelügyeletet is biztosítanak a tagoknak: amelyik szülő éppen szabadságon van, vigyázz a többiek gyermekeire is.

 

-->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!