Sport Bács-Kiskun

2016.06.27. 18:15

Bajai siker a sprinttávú országos bajnokságon

Nem csak a távokkal és egymással, de az időjárással is meg kellett küzdeni azoknak, akik részt vettek a sprint országos bajnokságon, ami egyúttal a XI. bajai Mogyi triatlon verseny is volt.

Szentirmay Tamás

Az első nap a táv 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és öt kilométer futás volt. Másnap a serdülőknek, gyerekeknek és az újoncoknak rendeztek futamokat. Azok a gyerekek, akik egyik versenyen sem indultak az aquakidet választhatták, ami csak úszásból és futásból állt.

A 2 napos verseny legizgalmasabb versenyszáma az elit férfiak és nők szuper sprint futama volt. Ide azok kvalifikálhatták magukat, akik az elmúlt napon a férfiaknál a legjobb negyven között voltak, a nőknél pedig a legjobb húsz között, korosztálytól függetlenül. A versenyzőkre 200 m úszás, 6 km kerékpározás és 1,2 km futás várt. Minden futam után kevesebb lett a létszám. A végén a férfiaknál nyolcan, a nőknél hatan versengtek a helyezésekért, és ennek megfelelően kaptak pénzdíjat. A férfiaknál három, a nőknél kettő futamot rendeztek.

Sprint távú országos bajnokság eredményei, elit férfiak: 1. Király István (Mogyi SE Baja) 1.00.2.; 2. Dévay Márk (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1.00.29.; 3. Bicsák Bence (PSN Zrt.) 1.00.52.

Nők: 1. Bragmayer Zsanett (Uniqa Újbuda)1.07.50.,;2. Sárszegi Noémi (PSN Zrt.); 3. Csomor Erika (FTC).

Szuper sprint, férfiak: 1. Király István, 2. Cigány András, 3. Dévay Márk. Nők: 1. Bragmayer Zsanett, 2. Sárszegi Noémi, 3. Sebők Klaudia (Dr. Bátorfi Aktk.).


 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!