Kultúra

2016.06.23. 18:30

Sziki Napok immár tizedik alkalommal a hétvégén

Pénteken és szombaton rendezik meg tizedik alkalommal a Sziki Napokat Akasztón. Pénteken 10 órakor Gólya roadshow a Fő u. 81-es alatt, illetve a Szent István u. 38-as számú ház előtt.

Barta Zsolt

Este 17 órakor emléktábla avatások a döbrögeci volt evangélikus iskolánál, és Kiss Benedek szülőházánál, 18 órakor ünnepélyes könyv és dalkincs bemutató a faluházban. Este 21 órakor rock koncert a főtéren.

Szombaton 10 órakor a piactéren rendezik meg a hagyományos kutya szépségversenyt. Ugyanitt fellépnek az akasztói íjászok is. Egy órával később Suhajda Antal polgármester "Népi Pásztorélet" címmel kiállítást nyit meg a faluházban. 12.30-tól Sziki fakanál címmel kezdődik a birkapörkölt főzőverseny a főtéren. Ugyanekkor lépnek fel az erőemberek  nem messze a pörköltfőzőktől. 14.30-tól Solti Bikák Akasztón verseny a főtéren, félórával később sakkparti Kalmár Benedekkel. Ugyancsak a főtéren akasztói ízvilág címmel helyi termékek kóstolója. A színpadon 15.30.tól az Izsáki Sárfehér Együttes műsora. Ezt követően muzsikál a Suttyomba Zenekar. 17 órakor Szóljon a nóta, a kissolti nyugdíjas egyesület dalköre lép fel, amelyet az akasztói Vízkereszt Citera Zenekar kísér. 18.15. Sipos F. Tamás műsora, 19.10-kor fellépnek a madarasi harmonikások, majd  20 órától,  retro nosztalgia show, operett műsor, majd Sziki Vigasságok címmel a Favorit zenekar játszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!