Gazdaság

2016.05.26. 19:48

Nagyobb figyelmet fordít az IPOSZ a fiatalokra

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke fontosnak nevezte, hogy a jövőben a szövetség nagyobb figyelmet fordítson a fiatalokra, és elősegítsék a családi vállalkozások átörökítését.

MTI

Németh László, akit csütörtökön a szövetség közgyűlése további négy évre megerősített tisztségében, az MTI-nek elmondta: a következő időszakban szeretnék a kézműves szakmákat  még inkább megszerettetni a fiatalokkal, a szakképzést pedig vonzóbbá tenni.
Az IPOSZ elnöke kiemelte, kedvet szeretnének adni a fiataloknak ahhoz, hogy a szülőktől átvegyék a családi vállalkozást, és azt működtessék tovább. Azt látják, hogy több generáció vállalkozása megy tönkre csak azért, mert nincs kinek átadni a tevékenységet, szolgáltatást - fogalmazott Németh László.

Hozzátette: ha megszűnnek a kisipari tevékenységek a településeken, az gondot jelent majd, hiszen ezek a vállalkozások tartják életben a városokat, falvakat szolgáltatásaikkal.

Az IPOSZ elnöke szólt arról, hogy a digitalizált megoldások használatában a nyugat-európai iparosság egy lépéssel előbbre jár, ezért a szövetség nemzetközi kapcsolatai révén felkészíti tagságát a várható helyzetre, és a versenyképesség fenntartásához szükséges képzéseket indítanak.
Németh László elmondta, a szövetség szeretné elérni, hogy a fejlesztési pályázatokat még inkább a mikro- és kisvállalkozásokra szabják, az Irinyi-tervben pedig olyan programok induljanak,  amelyek a kisiparosok, a mikrovállalkozások beszállító képességét növelik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!