Gazdaság

2016.05.25. 20:44

Piacfelügyeleti eljárás folyik

Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen; az MNB a társasággal szemben piacfelügyeleti eljárást folytat.

MTI

Az MNB tájékoztatása szerint a piacfelügyeleti eljárás során azt szeretnék megállapítani, hogy a társaság végez, illetve végzett-e a jegybank engedélye nélkül, üzletszerűen pénzügyi szolgáltatási tevékenységet, kiegészítő pénzügyi szolgáltatást, illetve befektetési szolgáltatási tevékenységet, vagy nyújtott-e kiegészítő szolgáltatást. Vizsgálat tárgya az is, hogy a társaság végez, illetve végzett-e az MNB engedélye nélkül vagy bejelentés hiányában biztosításközvetítői tevékenységet.

A bizonyítási eljárás során eddig beszerzett bizonyítékok alapján a jegybank hétfőn közzétett végzésében azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a CreditLure Kft. engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

 

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!