Közélet

2016.05.25. 16:49

Jókívánságok a nyugalmazott tüzérnek

A közelmúltban ünnepelte 85. születésnapját Fekecs Dénes nyugállományú őrnagy. A jeles nap alkalmából az egykori tüzértisztet dr. Simicskó István és dr. Benkő Tibor vezérezredes is felköszöntötte.

Galambos Sándor

A honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök jókívánságait Durgó Tamás százados, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodájának vezetője adta át.

Dénes bácsi gazdálkodó családból származik, húszéves korában, 1951-ben vonult be sorkatonai szolgálatra. A karcagi légvédelmi tüzérekhez került, hol aztán nagy hasznát vette a polgári iskolai végzettségének: lényegesen gyorsabban és pontosabban számolt, mint a társai. Parancsnokai felfigyeltek az átlagost messze felülmúló tehetségére és Budapestre, a Kossuth Tüzér Tiszti Iskolára küldték továbbtanulni. A végzés után, 1953-ban a kecskeméti tüzérezredhez helyezték, majd négy év múlva Zalaegerszegre kellett költöznie a családjával. Egészségi állapotának megromlása miatt, az ottani tüzér alakulattól vonult 1980-ban nyugállományba. Egy év múlva pedig visszaköltöztek felesége szülőfalujába, Hetényegyházára.

Fekecs Dénes és felesége kecskeméti tiszti klubban ismerkedtek meg, ahol Ilonka akkor felszolgálóként dolgozott. Egy idő után aztán valahogy „úgy alakult”, hogy a jó kiállású tüzértiszt vacsoraadagja mindig dupla akkorára sikerült, mint a többieké – 62 éve élnek boldog házasságban. Fiúk, dr. Fekecs Dénes rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetői beosztásából vonult nyugállományba. Fiú unokájuk, dr. Fekecs Dénes rendőr százados őrsparancsnokként szolgál, a lányok közül az idősebb jogot végzett – bírósági titkár Kecskeméten, a fiatalabb pedig másodéves joghallgató Szegeden. Dénes bácsiék dédunokája, Zoé még csak két és fél hónapos.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!