Kék hírek, bulvár

2016.05.23. 17:31

Bűnöző bandát fogtak el a zsibin

A hétvégén az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai összehangolt akciójuk során egy 4 tagú bűnbandát lepleztek le, és fogtak el a kecskeméti, Szent László körúti használtcikk-piacon.

Zs. D.

A kecskeméti, Szent László körúti használtcikk piacon, a hétvégén észrevette az egyik piacfelügyelő, hogy ismét megjelent egy tolvajbanda egyik nőtagja, később társai is felbukkantak a zsibin. A civilben lévő piacfelügyelő azonnal hívta a rendőröket – akikkel a szervezet kiváló kapcsolatot ápol –, közben nézelődőként követte a tolvajokat. Amikor észrevette, hogy a banda egyik férfi tagja éppen lopni készül az egyik árustól, a Kecskeméti Városrendészet egyik közelben lévő munkatársa segítségével igazoltatta a tetten ért férfit és a neki segédkező nőt.
A tolvajok megpróbáltak elszaladni és a tömegben eltűnni. Egy kis üldözés árán az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet és a Kecskeméti Városrendészet munkatársainak a társaság négy tagját sikerült elfogni, és az idő közben gyorsan kiérkező rendőröknek átadni.
Kiderült, hogy a vidékről Kecskemétre érkező társaság piacokra, vásárokba jár lopni.

Pénzt és virágot is loptak már a banda tagjai

Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet piacfelügyelői együttműködésben a Kecskeméti Városrendészet közterült-felügyelőivel a belvárosi piaccsarnokban kamerás megfigyelőrendszert működtetnek, a használtcikk-piacon pedig személyesen is biztosítják a rendet. A biztonsági kamerák felvételeinek kiértékelésekor figyeltek fel a felügyelők egy jól beazonosítható bűnbandára, akik több ízben is lopásokat követtel el a piaccsarnokban. Az egymással összejátszva az árusokat megkárosító tolvajokat több felvételen is megörökítették a biztonsági kamerák bűncselekmény elkövetése közben: pénzt és virágokat is loptak már, de tetten érni – illetve elfogni ez ideig nem sikerült őket; noha a piacfelügyelők célzottan figyelték felbukkanásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!