Közélet

2016.05.23. 17:18

Láthatósági mellényt kapnak polgárőrök

Több mint harmincezer láthatósági mellény beszerzéséről írt alá megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Vizuátor Kft. hétfőn - közölte az OPSZ az MTI-vel.

MTI

A Belügyminisztérium 2014 őszén bejelentette: kétszázmillió forintos, rendkívüli támogatást nyújt az OPSZ-nek, a pénzt kizárólag láthatósági mellények beszerzésére használhatják fel.

A 2015 áprilisában indult közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult, ezért a szövetség 2015 decemberében újabbat írt ki, amelyre hat cég jelentkezett. Ezek közül kettőt már az eljárás elején kizártak, a fennmaradó négyből választották ki a győztest - írták, hozzátéve: az OPSZ elnöksége április 29-ei ülésén egyhangúlag jóváhagyta a közbeszerzési bizottság döntését.

Ennek megfelelően hétfőn a szövetség elnöki irodájában aláírták a megállapodást. A dokumentumot az OPSZ részéről Túrós András elnök, a Vizuátor Kft. részéről pedig Molnárné Sáfrány Andrea ügyvezető látta el kézjegyével.

Az alsózsolcai cég vállalta, hogy hetvenöt napon belül leszállít a megyei szövetségeknek létszámarányosan elosztva huszonháromezer láthatósági mellényt, majd további mintegy kilencezer mellényt gyártanak.
A mellények "nagyon erős, tartós anyagból készülnek", ezért "hosszú évekre biztosítják az önkéntes bűnmegelőzők számára a láthatóságot" - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!