Kék hírek, bulvár

2016.05.23. 12:44

Közösen járőröztek a rendőrök és a polgárőrök

Közös akciót tartott pénteken este, illetve éjjel a kadafalvi, a hetényegyházi, a helvéciai és ballószögi polgárőrség a négy szomszéd településen. Az akcióban rendőrök is részt vettek.

Zsámbóki Dóra

Fotó: Zsamboki_Dora

A polgárőrök és a rendőrök a helvéciai művelődési házban tartott eligazítás után kisebb csapatokban indultak el a járőrözésre. A több mint 40 polgárőr mellé minden csapatba jutott rendőr is.

Oláh József, a kadafalvai polgárőrség egyik alapító tagja érdeklődésünkre elmondta, a közös járőrözés Mák Kornél kezdeményezésére jött létre. Kecskemét alpolgármestere maga is oszlopos tagja a kadafalvai polgárőrségnek. Ötlete mellé állt a ballószögi és a helvéciai polgármester, illetve polgárőrség is, csakúgy, mint a hetényi polgárőrök, illetve a rendőrök.

A pénteki, második közös akció egyik célja az volt, hogy a szomszédos települések polgárőrei és rendőrei jobban megismerjék egymást, hogy a jövőben összehangoltan tudják segíteni egymás munkáját akár közös, akár átnyúló szolgálatokkal. 

– Szeretnénk, ha a polgárőr autóból néha rendőr is kiszállna, ez elrettentésül hathat a rosszban sántikálók számára – fogalmazott Oláh József.

A közös akcióra a résztvevők zöme terepjárókkal érkezett, hiszen a településeknek kiterjedt a tanyavilága, a tanyákon egyedül élők a legkiszolgáltatottabbak. Emellett közúti ellenőrzéseket is tartottak és a települések szórakozóhelyeinek környékét is ellenőrizték a rendőrök és a polgárőrök.

A sorozat a pénteki akcióval nem ért véget, a szomszéd települések polgárőrei havi rendszerességgel terveznek közös járőrözést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!