Közélet

2016.05.22. 07:30

Több mint 6 millió forint gyűlt össze a kórháznak

Több mint 6 millió forint gyűlt össze szombaton a kiskunfélegyházi városi kórház javára a Richter Egészségváros Program keretében. Eddig 49 városban rendeztek hasonló programot, Kiskunfélegyháza ezzel az összeggel a harmadik helyen áll.

V. P.

A Városalapítók napja keretében megrendezett egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a helyi kórház támogatása állt. A támogatás mértéke a helyi lakosok aktivitásán múlott, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forintos alapadományát a helyiek az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhették, pontonként 300 forinttal emelkedett az összeg. A félegyháziak aktivitásának, összefogásának köszönhetően 6 051 200 forint gyűlt össze a kórház javára, melyből többek között széndioxid terápiás gőzkabint, valamint PUVB fényterápiás eszközt vásárolnak. 

Az egészségnapon dr. Körtvélyessy András a félegyházi kórház igazgatója arról is beszámolt, hogy elkészült a kórház új szárnya. A közel 1,3 milliárdos beruházás során korszerű 21. századi szakrendelő épült. Elmondta, az új épületbe valószínűleg a nyár közepén költözhetnek vissza a megszokott szakrendelések. A rendelések elindítása az engedélyezési eljárások miatt húzódik a tervezettnél tovább. A kórházban újdonság lesz az egynapos sebészeti ellátás, melynek kiszolgálásához két új műtőt és húsz sebészeti ágyat létesítettek. Lesz belgyógyászati nappali kórház 12 ágyon. Ezeknek köszönhetően olyan műtéteket is eltudnak elvégezni, amiért eddig Kecskemétre kellett a betegeknek utazniuk.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Galériánkért kattintson a képre. Fotók: Vajda Piroska
[/caption]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!