Közélet

2016.05.12. 13:47

A városalapító elődökre emlékeznek

A városalapító elődökre emlékeznek Kiskunfélegyházán május 16-22 között. A Városalapítók heti programsorozat részeként rendezik meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítást és az Országos Mazsorett Fesztivált is.

Vajda Piroska

Pünkösdhétfőn családi matinéval kezdődik a Városalapítók Hete a művelődési központban, ahol 11 órakor fellép az Álomzug Társulás is. Május 18-án Jász-kun Emléknapot tartanak a Kiskun Múzeumban, az ünnepség keretében kiállítás mutatja be a félegyházi céheseket, iparosokat. Május 19-én Bánkiné dr. Molnár Erzsébet tart előadást a városi könyvárban A katolikus Félegyháza címmel. Másnap délután 4 órakor Szecskó Ilona alkotásaiból nyílik kiállítás szintén a könyvtárban.

Ezt követően 18 órakor kezdődik a Padkaporos Néptánc Gála a művelődési központban. Este fél 10-kor lesz a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás megnyitója a Petőfi téren, ahol idén a Holló László Képzőművész Kör alkotói mutatkoznak be. Szombaton is gazdag programokkal várják a félegyháziakat. Így lesz többek között Molnár Ferenc Caramel koncert, de ellátogatnak a városalapítók napjára a Feltre-i zászlóforgatók is. Este a Láma Dalai Zenekar ad koncertet. A 18. Országos Mazsorett Fesztivál szombaton délután fél 3-kor a mazsorettek felvonulásával kezdődik a Kossuth utcán. A fesztivál helyszíne a Kossuth Szakközépiskola tornacsarnoka lesz. Ezenkívül lesz még Kuchinka Vilmos Úszó Emlékverseny, Kikinda-Félegyháza barátságos ökölvívó mérkőzés és Kiskun Kupa Birkózó Verseny.

A városalapítók napi ünnepség vasárnap szentmisével kezdődik 9 órakor az Ótemplomban, ezt követi fél 11-kor az ünnepi testületi ülés, melynek keretében adják át a városi kitüntetéseket. A rendezvény délután is bemutatókkal, koncertekkel folytatódik. Fellép: Bíró Eszter, Kökény Attila, és a Margaret Island. Este háromnegyed 10-kor tűzijátékkal zárulnak az idei programok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!