Kék hírek, bulvár

2016.05.04. 10:30

Temetőben fosztotta ki az idős nőt

4 év 3 hónap letöltendő börtönre ítélte a Kalocsai Járásbíróság azt a 19 éves bátyai férfit, aki áprilisban a kalocsai temetőben kifosztott egy idős nőt.

H. I.

A bíróság gyorsított eljárásban (bíróság elé állítás keretében) tárgyalta az ügyet. Mint az ítéletben megállapították: a fiatal vádlott április 5-én, délután 4 óra körül a kalocsai temetőben felfigyelt egy kutyáját sétáltató, a padon ülve pihenő 67 éves nőre. A férfi kerékpárjával megállt a sértett közelében és figyelte őt. Rövid idő múlva, amikor az idős hölgy felült a kerékpárjára és a temető hátsó kijárata felé indult, a vádlott a saját biciklijével, nagy sebességgel elhajtott mellette, és közben kikapta a sértett kerékpárjának a kormányára szerelt csomagtartó kosarból az ott lévő pipere táskát. A táskában a sértett mobiltelefonja, szemüvege, illatosító spray-je és lakáskulcsai voltak.

Az ítélet szerint a vádlott kihasználta, hogy a sértett idős kora miatt nehézkes mozgású, ezáltal az értékei visszaszerzésére nincs esélye. A sértettől elvitt tárgyak értéke 16 900 forint volt. A rendőrség ezeket lefoglalta és a sértettnek kiadta, így az okozott kár megtérült.

A bíróság a visszaeső (korábban többek között rablásért is elítélt) férfit 4 év 3 hónap börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen fellebbezést nem jelentettek be, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!