Közélet

2016.05.04. 09:45

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Lakiteleken

Időközi önkormányzati választást tartanak május 8-án, vasárnap Lakiteleken. A polgármesteri tisztségért öten, a képviselői helyekért tizennyolcan indulnak - közölte a Bács-Kiskun megyei nagyközség jegyzője szerdán az MTI-vel.

MTI

Pethő Anada Zsuzsa elmondta, a választást azért kell megtartani, mert alpolgármesteri kezdeményezésre január 26-án a képviselő-testület feloszlatta magát.
A polgármesteri tisztségért vasárnap öten indulnak: a jelenlegi polgármester Zobokiné Kiss Anita és Kalócz Gábor függetlenként, Madari Andor a Fidesz-Nemzeti Fórum, Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt, Zoltán Péter pedig a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjeként.
A hat képviselői helyre tizennyolcan pályáznak: nyolcan függetlenként, hatan a Fidesz-Nemzeti Fórum színeiben, ketten-ketten pedig a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjeként mérettetik meg magukat. Valamennyi korábbi képviselő újraindul a tisztségért.

A 4675 lakosú település választói névjegyzékében márciusi 11-ei adatok alapján 3773-an szerepelnek.
Vasárnap reggel hattól este hét óráig öt helyen szavazhatnak Lakiteleken: az iskolában, a művelődési házban, a napközi otthonban, a régi óvodában és külterületen, az úgynevezett oncsai iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!