Sport Bács-Kiskun

2016.05.01. 17:42

Két elégedetlen edző

A Mizse KC és a Kecskeméti NKSE edzője edzője elégedetlen volt a legutóbbi bajnoki után, holott a KNKSE győzött. A KTE-Kisokos nyert, így versenyben tud maradni a 4-5. hely megszerzéséért.

Borbély Károly

Egyik Bács-Kiskun megyei együttes győzött a másik kikapott a férfi NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjának hét végi fordulójában. A Mizse KC otthon szendett vereséget, míg a KTE-Kisokos idegenben nyert.

CYEB-Mizse KC–Törökszentmiklósi Székács 24–26 (10–16)
Lajosmizse, 150 néző. Vezette: Nagy, Túróczy
Lajosmizse: Erdélyi - Drabant 1, Varga J.4,  Bujdosó, Varga Z. Benke 8, Gigler 8 (1). Csere: Lengyel (kapus), Horváth, Bán 1, Vujasin, Gazsik, Szajbert, Takács 2.
Szünet után feljavult a Lajosmizse – elsősorban védekezésben –, és megkezdte a felzárkózást. A hazai alakulat 15 perc alatt mindössze egy gólt kapott és az 52. percben a vezetést is átvette. A rutinos ellenfelük azonban ezt követően összekapta magát, és megnyerte a meccset. Vereségével a Mizse KC nehéz helyzetbe került, hiszen már nem csak a saját kezükben van a sorsuk.
– Ismét adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfelünknek. A második játékrészben szépen visszajöttünk a meccsbe, de a hajrában ismét jobb volt ellenfelünk – mondta Avar György, a Mizse KC edzője.

Pick Szeged U23–KTE-Kisokos 25–28 (12–15)
A Kecskemét gólszerzői: Szabó B. 3, Petrik-Varga 1, Miss 3, Éliás 5, Harkai 1, Milovits 6, Gyárfás 3, Scheuring 6.
Ocsovai Zsolt értékelése: „Nagy gratuláció a csapatnak, hiszen végig kézben tartottuk a meccset. Fontos volt ez a győzelem számunkra, hogy a 4-5. helyért versenyben tudjunk maradni. Mindenki odatette magát, szívvel-lélekkel hajtott, s ennek meg is lett az eredménye. A figyelmünk nem lankadhat, hiszen jövő héten a Békést is meg kell vernünk, akkor lesz igazán értékes ez a szegedi siker – vélekedett Ocsovai Zsolt, a Kecskemét edzője.
A női NB I/B-ben a Kecskemét nyert ugyan hazai pályán, Szabó Edina edző mégsem volt elégedett a látottakkal.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Hufbau-Akker KNKSE–Füzesabonyi SCFotók: Bús Csaba
[/caption]

Hufbau-Akker KNKSE–Füzesabonyi SC 29–28 (18–16)
A Kecskemét gólszerzői: Kopecz 4, Kaiser 1, Takács 2, Polics 3, Varga 7, Palotás 3, Szabó 9.
„Mélységesen csalódott vagyok, és bízom benne, hogy a lányok is osztják a véleményemet. Szégyellhetjük magunkat, ez nem az a Kecskemét volt ma, akit az elmúlt hetekben láthatott a közönség. Kettős érzések vannak bennem, egyrészt játékosként tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen csapat ellen, mint a Füzesabony, nagyon nehéz felpörögni. Másrészt egyértelmű, hogy ezen a mérkőzésen sokkal többre lettünk volna hivatottak. Sújtott bennünket, hogy Nagy Éva kapusunk sajnos beteg, így Pusztai Petrára nagy felelősség hárult. De az, hogy a játékostársai ezt a felelősséget nem vették le róla, ez mindenkinek a hibája. Mindent elárul, hogy elméletileg egy balszélső játékosomnak kellett irányítania a mérkőzést. Azt kértem csupán, hogy faultoljuk szét ezt a meccset, de ebből semmi nem valósult meg. Két mérkőzésünk van hazai pályán a végéig, és nagyon szeretném, ha ez a csapat a negyedik helyen végezne a bajnokságban, de ez a mentalitás, amit ma mutattak a lányok, nagyon kevés lesz ehhez. Kritikán aluli játékot mutattunk ma” – nyilatkozta a kecskemetinkse.net portálnak Fülöp Andrea.

 

<!-- Két elégedetlen edző A Mizse KC és a Kecskeméti NKSE edzője edzője elégedetlen volt a legutóbbi bajnoki után, holott a KNKSE győzött. A KTE-Kisokos nyert, így versenyben tud maradni a 4-5. hely megszerzéséért. Borbély Károly Hufbau-Akker KNKSE–Füzesabonyi SCFotók: Bús Csaba -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!