Közélet

2016.04.12. 13:00

Támogatják a fiatal álláskeresőket

A fiatal álláskeresők támogatása, vagyis az ifjúsági garancia program volt az egyik fő témája annak a munkáltatói fórumnak, amelyet a félegyházi járási hivatalban tartottak.

Vajda Piroska

A Kiskunfélegyházi Járási Hivatal az érdeklődő munkáltatókat az aktuális hazai és európai uniós forrásokból megvalósuló támogatásokról tájékoztatta. Ezen támogatások ismertetése során értesültek azon lehetőségekről is, amelyek elsősorban az álláskeresőket érintik. Így elsődlegesen a 25 év alatti fiatalokat célzó ifjúsági garancia programról, ahol a munkáltatók a 25 év alatti álláskereső fiatalok alkalmazása esetén kaphatnak kedvezményeket. Ugyanakkor a 25 év alatti fiatalok lakhatási támogatást kaphatnak, amennyiben lakóhelyüktől 100 kilométernél messzebb találnak munkát – tájékoztatta lapunkat dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető.

A fórumon elhangzott, hogy a félegyházi járás illetékességi területén alacsony 7,2 százalékos a munkanélküliségi ráta. Ez a megyében a második legalacsonyabb munkanélküliségi ráta. Az aktuális támogatási lehetőségek ismertetésén kívül tájékoztatást hallhattak az érdeklődők a munkavédelem, és a munkavédelmi ellenőrzések tapasztalatairól is.

 

Vajda Piroska -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!