Közélet

2016.04.10. 17:54

Kerékpáros túra az egyetemmé válás jegyében

Kerékpáros teljesítménytúrát szervez április 15-re a Kecskeméti Főiskola, hogy felhívja a figyelmet a kecskeméti és a szolnoki intézmények integrációjával létrejövő új egyetemre.

Hraskó István

A túra jó edzettségi állapotot igényel gyakorlott kerékpározóktól, de a szervezők – a hallgatók, munkatársak, öregdiákok, duális partnercégek képviselői mellett – minden vállalkozó kedvű biciklist szívesen látnak.
Mint ismert, július 1-jén a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével egy új egyetem kezdi meg munkáját. Az egyesülési tárgyalások jól haladnak, nemcsak a vezetőség, hanem a különböző területek szakemberei is együtt dolgoznak az új intézmény működési rendjének kialakításán. Autóval, busszal és vonattal a munkatársak már számtalanszor megtették a két város közötti távolságot, most a Kecskeméti Főiskola Sportirodájának szervezésében az arra vállalkozók kerékpárral is teljesíthetik. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki kellőképpen edzettnek érzi magát mindehhez.

A teljesítménytúra a Kecskemét–Szentkirály–Tószeg–Szolnok–Tószeg–Szentkirály–Kecskemét útvonalon zajlik majd, az elvárt átlagsebesség 30 km/óra. A mintegy 140 kilométeres távon pihenő csak Szolnokon lesz, ahol a kerékpárosokat fogadja a Szolnoki Főiskola vezetősége. A szervező Sáfár Tamás hangsúlyozta: a túra nem hétköznapi kihívás lesz, ezért olyanokat várnak, akik heti több alkalommal, edzésszerűen használják a kerékpárjukat, és ebben az évben már több száz kilométert letekertek.  Az indulás április 15-én 10 órakor lesz a GAMF Kar főépületének parkolójából. Az érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat a [email protected] e-mail címen, és ne felejtsenek el magukkal sisakot, folyadékot hozni. A túra nem biztosított útvonalon halad, ezért a kerékpárosoknak a KRESZ szabályainak betartása mellett kell majd tekerniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!