Kék hírek, bulvár

2016.03.10. 10:33

Ahogy levették róla a bilincset, kiugrott az ablakon a tiszakécskei férfi

Fogolyszökés miatt emeltek vádat egy tiszakécskei férfi ellen, aki tavaly szeptemberben megszökött a rendőri őrizetből, sőt az utána futó egyik járőrt le is fújta a zsarutól megszerzett gázspray-vel.

H. I.

A tiszakécskei férfinál egy csalás miatt indult nyomozás során tartottak házkutatást a rendőrök tavaly szeptember 16-án. Őrizetbe vették a férfit, bevitték a Tiszakécskei Rendőrőrsre, de neki ekkor eszébe jutott, hogy az asztmagyógyszerei a lakásán maradtak, ezért a rendőrök a kecskeméti fogda felé menet a vádlottal együtt visszatértek a férfi lakásához.
– A vádlott a lakásban át akart öltözni, ezért levették róla a bilincset. Ezt kihasználva egy pillanat alatt kiugrott a lakás ablakán és megszökött az őrizetből. Amikor a rendőrök utolérték, a tiszakécskei férfi gereblyével, bottal és ököllel megpróbálta megütni az egyik rendőrt. Dulakodás közben a rendőr leejtette a nála lévő gázsprayt, amit a vádlott ráfújt a rendőrre. Emiatt a tiszakécskei férfi ellen ügyészségi nyomozás is indult – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A többszörösen büntetett előéletű, jelenleg más perben kiszabott börtönbüntetését töltő tiszakécskei férifinak csalás vétségéért is felelnie kell. Egy tiszaugi és egy lakiteleki társával ugyanis 300 ezer forintot csaltak ki a „szökős” vádlott egyik ismerősétől. A sértett férfi egyszer ugyanis elmesélte a tiszakécskei vádlottnak, hogy egy „Guszti” nevű személynél öntözőberendezést telepített. A munka azonban nem sikerült jól és attól tart, hogy „Guszti” vissza fogja követelni a munkadíj egy részét. Ezt a bizalmas közlést használta ki a három vádlott: tavaly szeptember 2-án a trió lakiteleki tagja felhívta a sértettet és megkérdezte, hogy mikor adja meg a 300 ezer forintos tartozását. A sértett megijedt, mert azt hitte, hogy „Guszti” megbízásából hívják. Még aznap 18 órára Tiszakécskén meg is beszéltek egy találkozót. A sértett – nem tudva, hogy a „lehúzás” tőle indul – éppen a tiszakécskei vádlottatat kérte meg, kísérje el a találkozóra, ahol a lakiteleki vádlottnak át is adta a követelt pénzt. A zsákmányt a trió aztán fel is osztotta maga között. Emiatt a csalás miatt indult a nyomozás, melynek a vége a fogolyszökéses eset lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!