Sport Bács-Kiskun

2016.02.13. 07:14

Nem könnyű a Messziben nyerni

„Soha nem könnyű Kecskeméten játszani” – állítja Sabáli Balázs, a Sopron edzője. A hírös városi szurkolók pedig bíznak benne, hogy igaza lesz a trénernek.

Borbély Károly

A Sopron hazai pályán a Körmendtől, a KTE-Duna Aszfalt a Jászberény vendégeként kapott ki a férfi NB I/A csoport legutóbbi fordulójában. Ma este 18 órától a Messzi István Sportcsarnokban összecsap a két vesztes fél. Ősszel a hűség városából 70–58-as vereséggel tértek haza a hírös városiak.

– Kiváló csapat érkezik hozzánk, jó mérkőzést várok. Mindenképpen ki szeretnénk javítani a jászberényi vereséget, a hazai közönségünk előtt nyerni akarunk. Hosszabbításos meccset játszottunk a legutóbbi fordulóban, de a következő feladatra kell koncentrálnunk. Most kevesebb időnk van a két meccs között, de muszáj menni tovább. A keretünkben nincs változás, Kovács Barnabás hosszú idő óta nem tud pályára lépni, de a többiek rendben vannak – nyilatkozta a bb1.hu-nak a meccs kapcsán Borisz Maljkovics a KTE edzője, míg az említett portálnak a Sopron trénere, Sabáli Balázs így vélekedett: Soha nem könnyű Kecskeméten játszani. Egy olyan csapatról van szó, melynek játékosai évek óta együtt játszanak. Három délszláv játékosuk adja a csapat karakterét. Meg kell tudnunk állítani őket, hogy a játékuk kevésbé legyen ponterős. A jászberényi  vereség biztosan plusz motivációt ad nekik, hogy hazai pályán megverjenek minket. Nekünk viszont a szerdai meccsből tanulnunk kell, és megpróbálni idegenben javítani. Bavcsics még csak egyéni mozgásokon van túl, óvatosan fut, így valószínűleg nem játszik. A többiekre számíthatok. Úgy látom, a szerdai vereség nem csak mentálisan, hanem fizikálisan is megviselte egy-két játékosomat. Éppen ezért a csütörtöki és a pénteki edzésen is azon volt a hangsúly, hogy próbáljuk felfrissíteni a játékosokat, és a legfőbb Kecskemét elleni támadásvariációkat átvegyük.

A 19. forduló további párosításai, szombat: Nyíregyháza KK–Szeged, 16.30 órakor. MAFC–Szolnoki Olaj, 17.30 órakor. Körmend–Atomerőmű SE, 18 órakor. Zalaegerszegi TE–Falco KC, Alba Fehérvár–Jászberényi KSE, mindkettő 19 órakor. Vasárnap: Pécsi VSK – Kaposvár, 18.30 órakor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!