Kék hírek, bulvár

2016.02.12. 08:22

Szerelmet és gondtalan jövőt ígért Roland az aranytömbökért

Közel másfél éven keresztül ígért törlesztést és gondtalan, közös jövőt a 38 éves mikebudai férfi.

police.hu

A 38 éves mikebudai S. Roland 2013 augusztusában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel, akivel közelebbi kapcsolatba kerültek. A gyanúsított közel egy évvel később azzal az ígérettel vett át hat befektetési aranytömböt a nőtől, hogy azt külföldön beváltja euróra, majd a fennálló adósságai kifizetése után fennmaradó összeget visszaadja, illetve rövid időn belül törleszti felé a tartozását. A férfi egy olyan jövedelmező vállalkozás közös alapításával is hitegette, amelynek köszönhetően a befektetett aranytömbök értéke legfeljebb két év alatt megtérül - írja a police.hu.


 
A közel hatmillió forint értékű - összesen 560 gramm súlyú - nemesfém átadása tanúk nélkül történt, átvételi elismervény, egyéb okirat nem készült róla. A nyomozás adatai szerint a férfinak már az arany átvételekor sem állt szándékában a kölcsönt visszafizetni, illetve a sértettel közös vállalkozásba kezdeni.
 
A becsapott nő 2015. november 16-án tett feljelentést az ügyben. A kunszentmiklósi rendőrök S. Rolandot gyanúsítottként hallgatták ki és 2016. február 10-én őrizetbe vették. A nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatásának indítványozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!