Sport Bács-Kiskun

2016.02.10. 07:34

Fontos meccs Jászberényben a nyolc közé jutásért

A nyolc közé jutás szempontjából nagyon fontos meccset játszik ma este a KTE-Duna Aszfalt a férfi NB I/A csoportos bajnokság 18. fordulójában. A hírös városi gárda 19 órakor a Jászberény vendégeként lép pályára.

Borbély Károly

– Nyerni megyünk Jászberénybe! A Körmend elleni mérkőzésünket az Alba elleni követte, de mi inkább a Berény ellenire koncentráltunk a felkészülésen. Ez nem azt jelenti, hogy a Fehérvár otthonában feltartott kézzel léptünk volna pályára, de mindannyian tudtuk, hogy egy más kávéházban vagyunk. Gyorsabban rotáltunk, hogy minél többet tudjunk pihenni a jászságiakkal szembeni bajnoki előtt, ami a nyolcba jutás szempontjából nagyon fontos meccs – mondta Pongó Martin, aki pályára léphet ma este Berényben és szombat este is a Messzi István Sportcsarnokban a Sopron ellen. Február 27-én, Pakson viszont már nem biztos, hogy lehetőséghez juthat.

Zsebe Ferencnek, az Egis Körmend ügyvezetőjének a kérésére a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára, Bodnár Péter ugyanis fegyelmi eljárás összehívását kezdeményezte, mert egy nézőtéri videó alapján a január 30-i KTE–Körmend bajnoki mérkőzésen sportszerűtlen jelenetek történtek. Az ügyben három játékos érintett: Pongó Martin, Tomiszlav Ivosev (KTE) és Parrish Petty (Körmend). 

A bb1.hu portál megkereste dr. Nyilas Leventét, az MKOSZ fegyelmi bizottságának elnökét, aki elmondta, várhatóan február 25-én, csütörtökön tárgyalják az esetet. Addig, mivel egyik játékos sem lett kiállítva, mindhárman pályára léphetnek a soron következő bajnokikon, illetve kupamérkőzéseken.

– Ezzel kapcsolatban nem lenne szerencsés, ha a tárgyalás előtt bármit is nyilatkoznék. Megyünk február 25-én a fegyelmi bizottság elé, nem nagyon tudom, hogy miként zajlik egy ilyen meghallgatás, mert szerencsére még nem volt benne részem – tette hozzá Pongó Martin, akit kérdeztünk az új irányítóról, Eugene Harrisról is: – Edzésen nagyon jó, teljesen másként mozog, mint a meccseken. Bízom benne, hogy mielőbb magára talál éles helyzetben is, és akkor nagy segítségére lesz a csapatnak.

A 18. forduló további párosításai, szeda: Kaposvár–Alba, Szeged–ASE, mindkettő 18 órakor. Falco–Nyíregyháza, 18.30 órakor. MAFC–PVSK, Sopron–Körmend, mindkettő 19 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!