Kék hírek, bulvár

2016.01.26. 10:01

Egy lövés vetett véget a tejfakasztó bulinak

Vádat emelt a Kecseméti Járási Ügyészség négy férfi ellen, akik a kecskeméti piacon verekedtek össze 2014 nyarán. A vádlottak közt van a piac egyik őre is, az a férfi viszont nincs, aki úgy akart véget vetni a balhénak, hogy egy gázpisztollyal a levegőbe lőtt.

Zs. D.

Az ügyészség közlése szerint az ügy vádlottjai egy ballószögi és három kecskeméti férfi. A most elkészült vádiratból kiderül, hogy a 31 éves ballószögi, valamint a 30 éves és 36 éves kecskeméti férfiak a ballószögi vádlott gyermekének születését ünnepelték 2014. július 16-án. Az ünneplés már délelőtt elkezdődött. A három vádlott már alaposan felöntött a garatra, amikor együtt elmentek a kecskeméti piacra, hogy beszerezzék a délutánra tervezett főzés hozzávalóit. A piaccsarnokban biztonsági őrként dolgozó 51 éves kecskeméti férfi a hangosan éneklő társaság után ment, hogy ellenőrizze őket. A kijárat közelében lévő presszónál meg is állította a társaság két kecskeméti tagját. Becsmérelni kezdte őket és felszólította a két férfit, hogy „takarodjanak innét”.

A ballószögi férfi odalépett a biztonsági őrhöz és békíteni próbálta. Az őr azonban őt is becsmérelni kezdte, ami miatt a három férfi, valamint a biztonsági őr között veszekedés, dulakodás alakult ki. A ballószögi vádlott és a biztonsági őr kölcsönösen lökdösték egymást, majd az őr vádlott tenyérrel, nagy erővel megütötte a ballószögi férfi arcát. Ekkor bekapcsolódott a verekedésbe a 30 éves vádlott is, aki megpróbálta megrúgni a biztonsági őrt. Ez azonban nem sikerült, ugyanis a biztonsági őr vádlott elkapta a férfi lábát és ellökte magától. Ezután a 36 éves vádlott próbálta megrúgni és megütni a biztonsági őrt, de az 51 éves férfi hárította a rúgást és ellökte magától a támadóját. Végül a ballószögi vádlott a biztonsági őrhöz lépett és a jobb szeme környékén lefejelte őt. Ezután a dulakodás be is fejeződött. A garázda verekedésben a ballószögi vádlott, valamint a 30 éves és az 51 éves kecskeméti férfiak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A biztonsági őr vádlott könnyű testi sértés miatt kérte támadóinak megbüntetését, a többi vádlott magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség vádemelésről szóló közleménye ugyan nem tér ki rá, de a korábbi rendőrségi híradások szerint a piaci balhé során egy lövés is eldördült. Az eseményeknek ugyanis szemtanúja volt egy 60 éves helyi férfi is, aki a magánál engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverével – nyilván, hogy csitítsa a balhézókat – előzetes figyelmeztetés nélkül egy alkalommal a csoport irányába lőtt. A lövés nem okozott senkinek sérülést. A lövést leadó férfi nem szerepel az ügy vádlottjai között, az ellene grázdaság miatt indított eljárás korábban megszűnt.

A szabadlábon védekező négy vádlottat a járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, a ballószögi vádlottat további egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!