Gazdaság

2015.11.30. 20:53

Elindult a tesztüzem az IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központban

Tesztüzembe kezd Kecskemét legújabb ipari innovációs centruma, az IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központ. Ennek az alkalmából tartottak tegnap hivatalos projektzáró programot.

Barta Zsolt

Olyan új szellemi - és innovációs műhely kezdte meg tegnap a működését, mely szorosan kapcsolódik Kecskemét kiemelt járműipari térség kutatás-fejlesztési elképzeléseihez és emellett az építőipar fejlődését is elősegíti. A felsőfokú képzést támogató, ipari és a hálózati kutatásoknak helyet adó bázis született, ahol 26 új munkahelyet is teremtettek.
A centrum ünnepélyes tesztüzemi átadásán Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere hangsúlyozta, hogy Magyarországon egy olyan innovációs kutatóközpont született, mely külföldi szakmai támogatás nélkül jött létre. Varga Mihály, a KÉSZ nagyvállalat vezetője hitt ennek felépítésében, az IQ centrum teljes egészében magyar kutatás fejlesztési centrum lesz. A város vezetője reményét fejezte ki, hogy a beruházás a 21. század technológiájával tudja segíteni a magyar gazdaságot, egyúttal segítve a kis- és közepes vállalkozások indulását.

Ennek szomszédságában épül hamarosan egy másik új kutatóközpont a leendő egyetem keretein belül. Gaál József gazdasági fejlesztésekért felelős alpolgármester a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Kecskemét a Kárpát-medence ipari és kutatóközpontja lehet azokkal a fejlesztésekkel, amelyek elindultak a városban. Lénárt Szabolcs, az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. ügyvezetője a tesztüzem indításán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a létesítményt nyílt, szellemi és technológiai műhelyként hozták létre, a régió innovációs tevékenységének elősegítésére.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!