Közélet

2015.11.30. 09:18

Ajándékokat is fogadnak az adventi versünnepen

A hagyományos adventi versünnephez kapcsolódva idén is adománygyűjtés zajlik a városban.

Popovics Zsuzsanna

A felajánlások kedvezményezettei rendszerint azok a helyi iskolások, akik valamiben tehetségesek, ám családjuk szociális háttere miatt kevesebb lehetőséghez jutnak hozzá. Idén kárpátaljai gyerekeknek is gyűjtenek a városban.
A kezdeményezés elindítója Tóth Péter pedagógus, versmondó, aki az elmúlt években, hónapokban többször járt Ukrajnában, és adott műsort Kárpátalja magyar iskoláiban. Legutóbb az ungvári járás 11 oktatási intézményében mutatta be VasútÁL(l)OMás című, József Attila írásait felvonultató pódiumestjét. A novemberi előadások a Bácsvíz Zrt. támogatásával valósultak meg.

Az idei kiterjesztett adventi adománygyűjtéshez számos kunszentmiklósi intézmény és szervezet csatlakozott. Köztük cégek és iskolák, a helyi önkormányzat, járási hivatal, tűzoltóság, nyugdíjas klubok. A magánszemélyek felajánlásait a Varga Domokos ÁMK Könyvtárában fogadják december 8-ig. Az összegyűjtött ajándéktárgyakat, tartós élelmiszert, tisztítószereket, gyerekjátékot a szervezők még karácsony előtt eljuttatják az érintettekhez. További információ  06-70-4236-985-ös telefonszámon kérhető.

Az idei, immár hetedik adventi versünnepet december 12-én, szombaton tartják. 17 órai kezdettel a helyi ÁMK színháztermében fellépnek a Kunszentmiklósi Vers Stúdió tagjai, valamint a felnőtt versmondók között Magyarország többszörösen díjazott versmondói: Ábrahám Erika (a Petőfi Sándor Vers- és Prózamondó Verseny győztese), Perdy-Fazakas Brigitte (a XI. Csengey Dénes Vers-és Prózamondó Verseny győztese). Közreműködnek továbbá: Ákos Hajvert és Janosi Marton Radnóti-díjas versmondók, Mach András Latinovits-díjas versmondó, és természetesen a két házigazda: Tóth Péter Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó, valamint Bődi Szabolcs magyar-dráma szakos tanár, az „égre írj, ha minden összetört!” című versszínházi est közreműködője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!