Közélet

2015.11.27. 13:21

Jövőre kezdik el a Széktói Stadion átépítését

Tovább csúszik a Széktói Stadion átépítése-korszerűsítése. Tavaly áprilisban az idei nyárra ígérték a befejezést, idén tavasszal pedig azt, hogy novemberben kezdődik az építkezés.

Hraskó István

A szerdai kecskeméti közgyűlésen kiderült: a munkálatok csak jövőre indulnak.
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta: az eredetileg jóváhagyott és aláírt támogatási szerződés szerint előkészítettek egy fejlesztési tervet, az építészek is ez alapján dolgoztak. Viszont a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további több mint 300 millió forintnyi tételt határozott meg a beruházás kapcsán.

– Jelen pillanatban a kormány előtt van a döntés joga, hogy figyelembe kell-e vennünk az MLSZ által kiegészített többletigényt, vagy maradhatunk az eredeti  fejlesztési tervünknél – mondta a polgármester. Hozzátette: jelen állás szerint az atlétikai centrum kialakítása előbb kezdődhet meg (ennél már minden egyeztetés lezajlott), de mindkét beruházás áthúzódik 2016-ra.
Mint arról beszámoltunk, a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban 800 millió forint van a Széktói Stadion korszerűsítésére: 5000 fősre építenék át, a salak futópályát megszüntetnék, és így a lelátók sokkal közelebb kerülnek a pályához (a hosszantiak tetőt kapnak), a játékteret talajfűtéssel és szivárgóhálózattal látnák el. Ezzel párhuzamosan fedett lelátós atlétikai centrum épülne a jelenlegi 4-es pályán, egy kormányhatározat erre 570,5 millió forintot jelölt meg forrásként.

Műfüves focipálya három iskolában

Pályázatot nyújtott be az önkormányzat az MLSZ által meghirdetett Országos Labdarúgó Pályaépítési Programra, kisméretű (20x40méteres) műfüves pályák építésére. A pályázat értelmében 3 helyen – Bolyai Gimnázium, Tóth László Általános Iskola, Mátyás Király Általános Iskola melletti területen – épülhetne pálya világítással, palánnkal. Egy pálya költsége 32,5 millió forint, ebből 9,75 milliót kellene fizetnie az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!