Sport Bács-Kiskun

2015.11.27. 13:18

A Kaposvárt fogadja a KRC

Nem a Kecskeméti RC a vasárnapi Kaposvárral szembeni bajnoki esélyese. Ezt a KRC edzője, Gyurkó Sándor is elismeri. A szakember ugyanakkor azt szeretné, ha együttese a szebbik arcát mutatná a bajnok és kupagyőztes ellen.

Borbély Károly

Megnyerte a legutóbbi két élvonalbeli bajnokiját a Kecskeméti RC férficsapata, a vezetőedző azonban még sem beszélt elégedetten csapatáról.
– A Dunaferr, majd a Pénzügyőr ellen is közel álltunk hozzá, hogy ötödik, döntő szettet játszunk. Szerencsére nem így lett. A hétfői edzésen átbeszéltük a fiúkkal, hogy mi tetszett és mi nem – mondta Gyurkó Sándor, akinek együttesére vasárnap rangadó vár. A bajnok és kupagyőztes Kaposvárt fogadják 17 órakor a Messzi István Sportcsarnokban.

– A figyelmünknek, a koncentrációnknak a meccs végéig kell tartani. A Kaposvár ellen biztosan nem működik, hogy csak egy vagy másfél játszmán keresztül tart a figyelmünk. Ha ez történik, akkor könnyedén elbukjuk a mérkőzést. Azt látom a srácokon, hogy felfogják a rangadó súlyát, de nem izgulják túl a meccset, nem feszültebbek a kelleténél. Remélem, a szép arcunkat mutatjuk vasárnap – tette hozzá Gyurkó, egyszer sem kiejtve a száján a győzelem reményét.

– A somogyiak a meccs esélyesei, nincs ezen mit szépíteni. Láttam a horvát bajnok ellen megnyert Challenge-kupa találkozójukat, egységesen, fegyelmezetten játszva múlták felül a Mladost Kastela gárdáját. A magyar élvonalban még szettet sem veszítettek. A teher azonban az ő vállukat nyomja, nem a mienket. Próbáljunk minél több pozitív élményt szerezni a mérkőzésen, és örüljünk annak, hogy a Kaposvár  mögött második helyen állunk a tabellán – vélekedett a szakember, aki lehet, hogy nem számíthat a rangadón a belázasodó Gacs Dánielre és a combját fájlaló Pesti Marcellre.
– Nagy érvágás lenne mindkét játékos hiánya, de készültünk arra is, hogy nem léphetnek pályára.

A KRC-vel kapcsolatos hír, hogy két hétig a csapattal edzett a hírös városban nevelkedő, a német VfB Friedrichshafennel Bajnokok Ligáját nyerő ifjú Nagy Péter. Információink szerint a kiváló ütő hétfőn a Bundesligában szereplő TV Bühl együttesénél jelentkezik próbajátékra. Ha megfelel, akkor december 15-én akár pályára is léphet a német élvonalban, épp a Friedrichshafen ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!