Sport Bács-Kiskun

2015.11.26. 08:05

Hosszú Katinka tizenegy számban indul

A bajai Hosszú Katinka tizenegy számban áll rajthoz az izraeli rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Borbély Károly

A 26 éves versenyző kérésére – akárcsak a nyári kazanyi világbajnokság előtt – a szakvezetők csak a rajt előtt hozzák nyilvánosságra a konkrét számok listáját.
A Magyar Úszó Szövetség szerdai közleménye szerint a normál medencében ötszörös vb-aranyérmes, rövidpályán hatszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok Hosszú mellett Jakabos Zsuzsanna lesz az, aki sokat vállal, ő ugyanis hét számban indul majd Netánjában.

A Kazanyban a három pillangó távon – 50, 100 és 200 méteren – három különböző színű érmet gyűjtött Cseh László ezúttal „visszaveszi” programjába korábbi sikerszámát, a 200 méter vegyest is.
A Bácsvíz-KVSC versenyzője, Földházi Dávid öt (50 m hát, 100 m hát, 200 m hát, 100 m vegyes), míg a kiskunhalasi Juhász Adél kettő (400 m gyors, 800 m gyors) számban indul a viadalon.

A válogatott vasárnap indul Izraelbe, az Eb szerdán kezdődik, és a korábbiaktól eltérően négy helyett már öt napig tart majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!