Közélet

2015.11.26. 07:54

Kőrisfákat ültettek az önkéntesek

Az „Ültess fát mozgalom” szervezésében az Erdőtelekre vezető út mentén 50 kiskőrösi polgár ültetett fákat.

Barta Zsolt

A kezdeményezés 2011 őszén indult, azóta több alkalommal gyűltek össze önkéntesek, hogy Kiskőröst zöldebbé tegyék.
Az elmúlt években az adakozóknak és a társadalmi munkát vállalóknak köszönhetően nyolcszáz fával gazdagodott a település. A szombati önkéntesek és a támogatóik célja az volt, hogy az Erdőtelki út mentén esztétikusabb legyen a környezet. Ezt szolgálta a már korábbiakban a kerékpárosoknak védelmet, biztonságot nyújtó mintegy ötezer csodasövény elültetése is. A sövény karbantartását és a nyírását az önkormányzat végzi, az elültetett növények szépen fejlődnek.

A hétvégi hűvös időjárás ellenére száz magas kőrist ültettek el az Erdőtelki út mentén. A szervezők az ültetés előtt közműtérkép alapján ellenőrizték a helyszínt, hogy megfelelően jelöljék ki a fák helyeit. A munkát délben kezdték, másfél óra alatt végeztek is. Az időjárás kegyes volt a lelkes csapathoz, mert a munka idején nem esett az eső. A tervek szerint jövő tavasszal újabb faültetési napot hirdet meg az Ültess Fát Mozgalom Egyesület – tájékoztatott Filus Tibor fő szervező.

– Az egyesülettel az a célunk, hogy környezetvédelmi, zöldnövényzet-fejlesztési, parképítési, gép- és eszközvásárlási pályázatokon tudjunk részt venni, és azt a település szépítésére fordítsuk. Ezáltal évente akár több millió forintos fejlesztő beruházásokat lehet végrehajtani a településen, mely során a távlati elképzelésünk az, hogy Kiskőrös települése legyen az Alföld szívének legzöldebb városa - hangsúlyozta a Filus Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!