Kék hírek, bulvár

2015.11.24. 08:40

Légpuskával lövöldözött a szomszéd tyúkjaira

Két tyúkot lelőtt az a kecskeméti férfi, aki január 2-án vette célba légpuskájával a szomszéd baromfiudvarát.

Zs. D.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség most állatkínzás vétsége miatt vádat emelt ellene.
A vádirat szerint az 59 éves férfi hosszabb ideje rossz viszonyban volt a szomszédjában lakó asszonnyal, mert zavarta a szomszédja által tartott baromfik hangja. A vádlottnál január 2-án kora délután elszakadt valami. Magához vette a légpuskáját, felment a házának tetőterébe és a nyitott tetőablakon keresztül elkezdett lövöldözni a szomszéd udvarában lévő baromfikra. A lövések következtében két tyúk azonnal elpusztult. A tyúkok lelövésével a vádlott szomszédjának mintegy 3 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség szerint a vádlott a baromfik indokolatlan lelövésével a vád szerint elkövette az állatkínzás vétségét, melyet a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni. A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a vádlottnál talált légfegyvert és lőszereket is indokolt elkobozni. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!