Sport Bács-Kiskun

2015.11.24. 06:51

Döntetlen a megyei El Clásicón

Nagy érdeklődés mellett, a szokásokhoz híven izgalmas, indulatoktól sem mentes rangadót játszott a két szomszédvári csapat a férfi NB I/B Keleti csoportjában.

Borbély Károly

CYEB-Mizse KC–KTE-Kisokos 27–27 (19–13 )
Lajosmizse, 300 néző. Vezette: Andorka, Hucker
Mizse KC: Lengyel - Drabant 4, Varga J. 10, Bujdosó 4, Benke 3, Gigler 2, Varga Z. 1. Csere: Erdélyi (k), Rizinger (k), Takács 2 (2), Bak 1, Bán, Vujasin, Lagzi-Kovács, Szórád, Szajbert. Edző: Tóth Edmond
A KTE gólszerzői: Miss 5, Éliás 1, Füleki 2, Milovits 6, Scheuring 5, Horváth A. 3, Petrik-Varga 4, Gyárfás 1.

– Pontosan ilyen meccsre számítottunk, szerintem a szurkolók nagyon jó derbit láthattak. A hosszabb kispad a KTE-nek kedvezett, jobban bírták fizikálisan a végét. Mi szívvel-lélekkel próbáltunk ellensúlyozni. Mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a meccset, de végül egyik sem tudott élni a lehetőséggel. Igazságosnak tartom a döntetlent – mondta Tóth Edmond, a Mizse KC vezetőedzője, míg Ocsovai Zsolt, a KTE trénere a klub honlapjának így nyilatkozott:

– Sajnos az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. A szünetben sikerült rendezni sorainkat, feljavultunk. A fordulás után 7-8 gólt lőttünk lerohanásból, ami könnyítette helyzetünket. Úgy gondolom, hogy a játékvezetők talán túlságosan is beleavatkoztak a mérkőzésbe. Nemzetközi szintű bírók nem tehetik meg egy hazai NB I/B-s meccsen, hogy nyilvánvaló szabálytalanságot ne fújjanak be. Lelkük rajta... A végén a tőlem nem megszokott módon törtek ki belőlem a feszültségek. Nagyon nehéz egész meccsen keresztül eltűrni, hogy az ellenfél drukkerei szidalmaznak engem, a csapatomat és rokonainkat. Hibáztam, mert én is lesüllyedtem ezeknek az embereknek a szintjére, amiért elnézést szeretnék kérni most, nyilvánosan!

A női NB I/B Keleti csoportjában ötven percig pariban volt ellenfelével a Kecskemét.
Hufbau Akker-KNKSE–Eszterházy KFSC 31–34 (18–19)
A KNKSE gólszerzői: Kuhinkó 4, Varga 4, Fehér 7, Palotás 5, Trbovic 3, Szabó 6, Kopecz 2.

– Ötven percig pariban voltunk az ellenféllel, a küzdeni akarásunkkal nem volt probléma. A támadásunk most jobb volt, mint a védekezésünk, viszont a kapusteljesítményünk nem dicsérhetem. A 34 kapott gól sok, viszont a dobott 31 gólunk azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Bár jól jött volna a két pont, de nem szégyenkezem azért, mert a listavezetőtől három góllal kikaptunk – nyilatkozta Fülöp Andrea, a KNKSE edzője a kecskemetinkse.net portálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!