Kultúra

2015.11.24. 06:49

Hit és élet Bács-Kiskun megyében

Megjelent a Hit és Élet Bács-Kiskun megyében című 2016-os Kalendárium, mely Ferenc pápa egyik szentbeszédével indul.

Sebestyén Hajnalka

A Kalendárium elején kapott helyet a naptár, melyben hónapra lebontva megtalálható minden fontosabb egyházi ünnep. Több írás olvasható dr. Bábel Balázsról és az Irgalmasság Szentévéről. Sok érdekes cikk található a kiadványban, mely a megyénkben élő papokat, munkásságukat mutatja be, illetve egyházi eseményekről, könyvújdonságokról ad hírt.

Kulturális olvasnivalók sem hiányoznak a kalendáriumból, a képzőművészet mellett zenei és színházi csemegék színesitik az oldalakat. Több cikk foglalkozik a különböző zarándokutakkal, zarándoklatokkal.
Az alföldi körképekben bemutatnak több lelkes egyházközösséget, karitatív kapcsolatokat, hagyományok ápolását, útmenti keresztszenteléseket, egyházi relikviákat, egyházi ünnepeket.

Az egyházi oktatás részben a fiatalok egyházi munkássága, sikere szerepel a középpontban. A Wojtylás mindennapok fejezetben a Barátság Központ elmúlt egy évének legfontosabb állomásait elevenítik fel. Végül egy kis gasztronómia, ismert séfekkel és receptekkel.
A kalendáriumot a Farkas Galéria Bt. és a Wojtyla Ház Nonprofit Kft. adta ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!