Kék hírek, bulvár

2015.11.23. 15:18

Tűzoltók gyakorlatoztak a kollégiumban

Ellenőrző gyakorlaton vettek részt a tűzoltók múlt héten Kecskeméten.

baon.hu

A kecskeméti és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya megyei ellenőrző gyakorlaton vett részt Kecskeméten, egy felsőoktatási intézmény kollégiumában - adta hírül a katasztrófavédelem. A tűzoltók a gyakorlat keretében egy feltételezett tüzet szimulálva, de a valóságnak megfelelően hajtották végre a beavatkozást, teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett.

A feltételezés szerint az intézmény hatodik emeletén keletkezett a tűz. Az emeleten tartózkodó személyek közül egy emberre rádőlt a polc, ezért nem tudta elhagyni a helyiséget. A nevelők a diákokat a kollégiumból kimenekítették, miközben egy diák megsérült. Kiérkezéskor a tűzoltás vezetője felvette a kapcsolatot a kollégiumért felelős ügyeletes személlyel, akitől pontos információkat kapott a tűz keletkezésének helyéről, a kimentett személyek és a sérültek számáról. Az egységek védősugár fedezete mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás-vezető megkezdte a felderítést és mentési csoportot alakított az eltűnt személyek felkutatására és kimentésére. A felderítés során kiderült, hogy az épület többi részére nem terjedt át a tűz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!