Gazdaság

2015.11.19. 14:14

Ötven fővel többen dolgozhatnak a parkettagyárban

Újabb, ezúttal közel 1 milliárd forintos beruházást indít novemberben a Graboplast, amelynek során 2016 nyarára 30 százalékkal bővíti alkalmazottainak számát kecskeméti parkettagyárában.

Zs. D.

A Graboplast már novemberben elindítja kecskeméti gyáregységének bővítését, miután a győri székhelyű vállalat igazgatósága körülbelül 700 millió forintos beruházásról határozott. Kecskeméten 1997-ben kezdte el a vállalat fából készült parketta gyártását, amit 2002-ben és 2005-ben több beruházás követett. A mostani fejlesztés során a vállalat olyan új felületkezelési technológiát vezet be, amelynek köszönhetően teljesen új típusú fa padlóburkolók gyártása indul el, ezzel lehetővé téve új piaci szegmensekben történő megjelenést a Graboplast számára – közölte csütörtökön a társaság.

A közlemény kitér rá, hogy 2016 nyarára elkészülő beruházásnak köszönhetően több mint 50 fővel bővülhet a kecskeméti gyár jelenleg 175 fős munkaerő állománya, miközben a gyártás felfutását követően 10 százalékkal, mintegy 1,7 milliárd forinttal növekedhet a Graboplast árbevétele.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!