Sport Bács-Kiskun

2015.10.09. 14:45

Kecskemét kiemelt helyszíne A Jövő Bajnokai programnak

A BÁCSVÍZ-KVSC úszószakosztálya hét versenyzőt ad a régióválogatottba.

Hraskó István

A Jövő Bajnokai utánpótlás nevelő programot a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) lassan két éve, 2013 novemberében indította útjára. A tehetséggondozó program célja: a magyar korosztályos úszóversenyzők közül a legeredményesebbek számára kiváló feltételeket biztosítani – edzőtáborok, nemzetközi versenyek szervezésével –, hogy a felkészülésük minél sikeresebb legyen.
A munka nyolc régióban folyik, a régió válogatott keretét a MÚSZ 30 főben maximálta. A régiók élén tapasztalt szakemberek kísérik folyamatosan figyelemmel a régióválogatott kerettag versenyzők fejlődését és tanácsokkal látják el az egyesületek edzőit. A dél-alföldi régió vezetője Bán Sándor. Kecskemét és a BÁCSVÍZ-KVSC számára nagy siker, hogy az úszószakosztály 7 versenyzőt ad a régió válogatottba, megelőzve ezzel például Szegedet és a régió többi, patinás múlttal rendelkező egyesületét is.

A Jövő Bajnokai keretből az idei évben a hosszú távú medencés OB-n
•Kerekes Luca 3000 m gyorson bajnoki címet szerzett,
•Ölvödi Soma ugyanebben a számban a fiúk között 3. helyen végzett.
A gyermek OB-n
•Magony Joshua 100 m gyorson 3. helyezett,
•Mészáros Dániel 200 m mellen és 100 m gyorson 2. helyezett, 200 m gyorson pedig 3. helyezett,
•Garajszki Máté 100 m háton 2. helyezett,
•Ölvödi Soma 1500 m gyorson 3. helyezett,
•Papp Kata 400 és 800 m gyorson 2. helyezett.
A korosztály sikerességét mutatja, hogy a váltószámokban is nagyon eredményesen szerepeltek a kecskeméti úszók, a 400x100 m-es fiú vegyes váltóban bajnoki címet, a 4x100 m-es fiú gyorsváltóban és a 4x200 m-es fiú gyorsváltóban pedig 2. helyet szereztek.

A régiók minden hónap első szombatján egységes rendszerben felmérő versenyeket rendeznek. A kiemelt helyszíneken részt vesznek a MÚSZ vezetői és a patrónusok, akik egykori olimpiai és világbajnok úszók. Kecskemét október 3-án immár második alkalommal volt kiemelt helyszín, a fürdőbe ellátogatott Gyárfás Tamás elnök, Szántó Éva főtitkár, Kiss László szövetségi kapitány és dr. Hargitay András utánpótlás szövetségi kapitány.
A jövő bajnokai rátermettségüket és tehetségüket a közeljövő nemzetközi versenyeken mutathatják meg, amelyek közül több is hazai rendezésű lesz. 2016-ban Hódmezővásárhelyen lesz az Ifjúsági Európa Bajnokság, 2017-ben Győrött az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, 2017-ben Budapesten a felnőtt világbajnokság és 2019-ben a junior világbajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!