Kultúra

2015.10.09. 13:40

Anyatej és meseterápia

Nagy érdeklődés mellett zajlott az Anyatej Világnapja alkalmából rendezett kibővített Betűbölcsi a félegyházi városi könyvtárban. A helyi védőnők szervezte eseményre közel száz kismama és babája látogatott el kedden.

Vajda Piroska

Az anyatejes táplálást népszerűsítő program szervezői különböző gyermeknevelést segítő előadásokkal várták az érdeklődőket. Elsőként Magyar Gabriella szakpszichológus, meseterapeuta a beszélt a meseolvasás fontosságáról. Mint mondta, a meseterápia azon a felismerésen alapul, hogy nincs olyan élethelyzet, amelynek ne lenne mesebeli párja. A mesék azt állítják, hogy mindazt, ami a világban vagy bennünk rosszul működik, meg lehet változtatni. A mese képes megszüntetni a problémákból keletkező káoszt, és a helyére állítani egyfajta teljességet. Gyógyító erejének épp ez az egyik titka. De nem csak a mesékről kaptak hasznos tanácsokat az anyukák. dr. Bátoriné Csenki Krisztinától azt is megtudhatták, hogy mikor szükséges gyógytornászhoz fordulni. Ugyanakkor Banó Judit az egészséges immunitásról tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!