Közélet

2015.10.09. 11:14

Terápiás kutyabemutató az oviban

Kutyákkal ünnepelték meg az Állatok Világnapját a Szentkirályi Napközi Otthonos Óvodában, ahol nagy hagyománya van a különböző „világnapokról ” való megemlékezéseknek – tudtuk meg Durgóné Benkő Babettől.

Sebestyén Hajnalka

Az Állatok Világnapja alkalmából az óvodába járó kis-, középső- és nagycsoportos gyermekek életkoruknak megfelelő programokon vehettek részt az elmúlt napokban. Ezek között szerepeltek tanyalátogatások, ahol a házi- és haszonállatokkal teremthettek közvetlen kapcsolatot simogatással, etetéssel. Az állatos események megkoronázása a kecskeméti „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” színes, terápiás kutyabemutatója volt.

A gyerekek négy kutyával találkozhattak, Gizmóval, Kis Fügével, Nagy Fügével és Bobival. A bemutatkozás után, élő akadálypályát képeztek a gyermekek, ahol a kutyusok boldogan hajtották végre a feladatokat a mosolygós, felszabadult óvodások között. Volt faroklopó játék, pacsizás, karikán átugrás, eldugott tárgy keresése. Mind a három csoportban az óvodások és a felnőttek is nagyon jól érezték magukat. Még azok a gyermekek is vidáman vettek részt a foglalkozáson, akik eleinte tartózkodtak a kutyusoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!