Kék hírek, bulvár

2015.10.09. 11:04

Két év börtön a szerb embercsempésznek

Két év végrehajtandó börtönre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság egy 22 éves szerb férfit, aki nyáron két hét alatt alatt összesen 97 migránst csempészett egy személyautóval Budapestre, illetve Ausztriába.

H. I.

A szerb férfi egy ismeretlen személy megbízásából dolgozott, tőle kapta a szállításokhoz szükséges hétszemélyes gépkocsit is is. Az embercsempész markát körönként 150 euró ütötte.
 
Augusztus vége és szeptember 9. között összesen 8 szállítást végzett, ebből hétszer alkalmanként 12, míg egy alkalommal 13 menekültet vitt a furgonban.

- A migránsokat – akikről tudta, hogy a szerb-magyar államhatárt illegálisan lépték át – Szeged mellett, egy benzinkútnál vette fel az autóba. Egy alkalommal egészen Ausztriáig csempészte őket, a többi esetben Budapest volt a célállomás - mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.
 
Végül szeptember 9-én, a kocsiban 13 afgán migránssal a rendőrök igazoltatták az M5-ös autópályán, és kiderült, hogy utasai jogellenesen tartózkodnak Magyarországon.
 
Az elfogott embercsempészt a nyomozók őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé. A járásbíróság szerdán 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és 2 évre kiutasította az országból. A autó az állam tulajdonába került, a vádlott mobiltelefonját pedig – mellyel a megbízójával tartotta a kapcsolatot – elkobozta a bíróság. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész súlyosításért fellebbezett.

 

H. I. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!