Kultúra

2015.10.05. 19:39

Borral, zsíros kenyérrel kínálták a kocsikon ülőket

Futóversennyel kezdődött a nagyközségben az Őszköszöntő szüreti felvonulás szombaton.

Szentirmay Tamás

Délelőtt különböző programok várták a gyerekeket és felnőtteket. Ebéd után a szüreti felvonulók végig vonultak a település utcáin. Az időjárás kedvezett az egész napos programnak.

Délelőtt a tiszaalpári Bársony Lovasudvar csikósai tartottak bemutatót a Templom parkban, miközben a Bacchus Borozó udvarán bográcsokban különböző finom ételeket készítettek. Papp Kálmán hegyközségi elnök jóvoltából, a bort szeretők megkóstolhatták a pincéjében lévő új és ó borokat. Úgy tűnik, hogy az idei évjárat jobb lesz az előző évinél. Az eddig tapasztaltak szerint minőségben és mennyiségben is jobbat produkált.
A hagyományokhoz híven a borozó előtt Zobokiné Kiss Anita polgármester és Papp Kálmán is beszédet mondott, majd Szuetta Béla kisbíróval koccintottak a jó termésre. Ezt követően az óvodások mutatták be táncukat. Őket követték az ifjúsági táncosok, majd a Kösöntyű néptánccsoport következett. Ezután a menet végigvonult a település utcáin. Valamennyi megállóhelyen tánccal köszöntötték az érdeklődőket, míg cserébe borral, üdítővel, pogácsával, lilahagymás zsíros kenyérrel kínálták a kocsikon ülőket.

A nap leglátványosabb eseménye az volt, mikor Póker, Randevú és Dakota, Jóljárt Ágnessel, Baranyi Jánossal és Jóljárt Jánossal a hátukon bevonultak az egyik kocsmába. A nem minden napi látványt sokan kísérték figyelemmel. Baranyi Jánosnak és Randevúnak nem ez volt már az első kocsmai látogatása. Évekkel korábban már járt bent ugyanebben a vendéglátó egységben. Akkor Randevú még sört is ivott. Úgy tűnik, azóta leszokott róla, mert most nem kért belőle. A szüreti mulatság este bállal fejeződött be, amit a népfőiskolán tartottak.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Idén nem kért sört Randevú
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!