Kék hírek, bulvár

2015.10.05. 11:18

Letöltendő börtönt kapott a visszaeső pirtói orvvadász

Nyolc hónap börtönt kapott egy pirtói férfi, aki hurokkal fogott őzet szeptemberben.

H. I.

A büntetett előéletű 52 éves férfi szeptember 4-én, Pirtó külterületén, egy vadásztársaság által bérelt erdőben négy darab drótból készült hurkot helyezett el az őzek csapásán. Este sikerült is megfognia egy őzsutát. Az állat a hurokban elpusztult, az orvvadász pedig hazavitte és feldolgozta.

A vadászatról szóló törvény szerint a hurok tiltott vadászati eszköznek minősül, a vadásztársaság kérte a lopással okozott 100 ezer forintos kár megtérítését.

A rendőrök még a bűncselekmény napján elfogták és őrizetbe vették a férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a férfit orvvadászat bűntette és lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé - mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Kiskunhalasi Járásbíróság múlt pénteken megtartott tárgyalásán a vádlottat az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki orvvadászat bűntettében és lopás vétségében. A bíró a pirtói férfit 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, de elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is, amelyet szintén orvvadászatért kapott a vádlott. A férfinek ezen kívül meg kell térítenie a vadásztársaságnak okozott kárt is. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!