Közélet

2015.10.05. 10:59

Kerekes székkel is bejárható az otthon

A Fogyatékos Személyek Otthonában az év első felében a kastélyépület, majd a nyár folyamán a B épület is megújult.

Popovics Zsuzsanna

Ünnepélyes keretek között adták át a napokban a tassi Fogyatékos Személyek Otthonában megvalósult fejlesztéseket. Az eseményen jelen volt Szekeres Pál miniszteri biztos, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, valamint Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Az intézmény több mint 60 éves múltra tekint vissza. 1948 óta végez szociális ellátást, többek között fogyatékos személyek ápolását, gondozását. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában lévő otthon pályázati támogatással valósította meg a „B” gondozotti épület teljes körű felújítását, bővítését, akadálymentesítését, valamint egy új vendégfogadó épület megépítését.

Ezt megelőzően a gondozotti épület elavult volt, nem felelt meg a korszerű ellátási igényeknek. Emellett a korábbi kapacitások bővítését, a zsúfoltság csökkentését is célul tűzte a beruházás. A fejlesztés révén a B épület alapterülete 275 m2-ről 390 m2-re nőtt, ezen belül négy új szobával bővült. Az intézmény területén egy fogadótér is épült, valamint fedett rámpa, ami összeköti a fogadóteret az egyes épületekkel. Az ellátottak e hónap folyamán költözhetnek vissza a felújított épületbe. A támogatásból szakmai programok is megvalósultak, ezen belül a bentlakókat készítették fel az önálló életre. 

A fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság további forrást biztosított a „kastély”, azaz a másik ellátotti épület korszerűsítésére. Az év első félévében az épület vízszigetelése, akadálymentesítése, külső-belső felújítása valósult meg. Ezzel elmondható, hogy az állami fenntartás 3 éve alatt pozitív változás történt a tassi intézményben élők és dolgozók élet- és munkakörülményében.

 

Címkék#Tass

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!