Közélet

2015.09.04. 07:38

Grandup napszemüvegben

Kecskemét eséllyel pályázik, hogy 2018-ra elnyerje az Európa Ifjúsági Fővárosi címet. A pályázati anyag részeként minél több olyan megmozdulást, programot bemutatnak, mely tovább erősítheti esélyüket.

Sebestyén Hajnalka

Magyar Guinness rekordot állítottak fel kecskeméti fiatalok a főiskola Homokbányai kollégium udvarán. Hipszter napszemüvegben táncolnak 45 percig.

Fotó: BUS CSABA

E törekvés részeként tegnap a kecskeméti fiatalok világrekordot állítottak fel. Gyöngyösi Szilvi tréner vezényletével hatszázötvenen grandup edzést nyomtak hipszter napszemüvegben a Kecskeméti Főiskola homokbányai kollégiumánál.

Délelőtt 11 órakor fiatalok sokasága gyűlt össze a kollégium udvarán. A legnagyobb arányt a főiskolás „gólyák” képviselték, de sokan érkeztek a Vásárhelyi Pál Általános Iskolából is, és volt néhány sportot szerető fiú és lány. Szilvi és edzőtársai egy emelvényen, előttük pedig kicsik, nagyok együtt nyomták a grandupot.

A világrekordot az Országos Rekordkezelő Hivatal felügyelte. Vezetőjük külön köszöntötte a résztvevőket. Végig fotóztak, jegyzeteltek és számoltak a szakemberek. A végeredmény a szervezőket is meglepte. Ennyi résztvevőre talán még ők sem számítottak. Négyszázötven hipszter napszemüveggel készültek, mely gyorsan elfogyott, így a később érkezők kitűzőket kaptak.

 [caption id="" align="aligncenter" width="430"] Galéria
[/caption]

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!