Sport Bács-Kiskun

2015.08.30. 16:15

Világrekord hipszter napszemüvegben

Kecskeméti fiatalok készülnek világrekord-felállításra. A cél: jövő csütörtökön hipszter napszemüvegben minél nagyobb tömegben nyomjanak le egy őrületes táncos aerobic, grandup edzést Gyöngyösi Szilvivel. A rekordfelállítás része Kecskemét Európa Ifjúsági Fővárosi címre való törekvésnek.

Sebestyén Hajnalka

Gyöngyösi Szilvi, a megyeszékhelyen és a fővárosban is elismert tréner mindenkit arra buzdít, hogy 45 percre csatlakozzon hozzájuk. A Homokbányai kollégium területén szeptember 3-án 11 órakor kezdődik a közös grandup, melyet az Országos Rekordkezelő Hivatal felügyel. A kényelmes, sportos megjelenésen kívül nincs is másra szükség. A vastag SZTK-keretes napszemüvegeket – az önkormányzat jóvoltából – helyszínen mindenkinek biztosítják, melyet természetesen a résztvevők a világrekord kísérlet után meg is tarthatnak.

„Legyünk csúcstartók, hogy Kecskemét ezzel is közelebb kerüljön az Európa Ifjúsági Fővárosa címhez!” – e mottó jegyében népszerűsítik a programot, melyet a város, főiskolai hallgatói önkormányzata és Szilvi együtt szervez. Mint arról már többször is hírt adott lapunk, Kecskemét eséllyel pályázik a 2018-as Európa Ifjúsági Fővárosa címre. Már csak öt város van versenyben. A döntés novemberben várható. Ezzel a rekordkísérlettel szeretnék tovább növelni az esélyt. Valami olyan különleges programmal szerettek volna előrukkolni, mely fiatalok sokaságát megmozgatja, emellett nagyon trendi, bulis és aktuális. Így vetődött fel hipszter napszemüveges tömeges grandup edzés ötlete.

– A választásunk azért esett a főiskolai kollégiumra, mert ebben az időpontban éppen a gólyatábor zajlik majd. A hallgatói önkormányzat nyitott volt a város kezdeményezésére, boldogan csatlakoznak. A mintegy kétszáz gólya hallgató mellett azonban mindenkit várunk, iskolából vagy a munka világából. A Vásárhelyi iskola már jelezte jövetelét, de remélem így sulikezdő héten számos más iskola is csatlakozik e nemes cél mellé, és kiengedi diákjait. Bízom benne, legalább ötszázan összejövünk! – mondta Szilvi.

A 45 perces grandup edzéstől nem kell megijedni. Ez egy abszolút új keletű fitneszirányzat, a tánc és a saját testsúly erősítések egybeolvadása. A titka abban rejlik, hogy egy kis táncos élvezet után mindig jön egy kis szenvedés.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!