Közélet

2015.08.30. 09:59

Drótszamaragolhat minden korosztály

Jövő hétvégén Bajai Bringa Fesztivál név alatt több biciklis program csábítja a bicikliseket.

Kubatovics Tamás

Magánkezdeményezésként szerveződő kerékpáros esemény szombat reggel 7 órától várja a Petőfi-szigeti starthoz a tekerésre vágyókat. Előnevezésre csütörtök éjfélig van lehetőség az esemény honlapján. Így alacsonyabb összeg fizetendő, előzetesen 4 ezer forint a személyenként fizetendő díj, a helyszínen viszont 5 ezer a tarifa, van családi jegy is. 
A 88, 57, illetve 22 kilométeres túrák mellett ügyességi pálya, valamint a legkisebbeknek a szigeten teljesítendő, 400 méteres Picúr kör kínál élményeket.

A leghosszabb, Nagy Gemenc kör a teljes gemenci erdőt körüljárja. Dunafalvára, majd onnan Dunaszekcsőn keresztül a Szent László hídig teker a csapat, ahonnan az árvízvédelmi töltésen térnek vissza. A Kis Gemenc kör az erdő északi részét kerüli meg, az 57 kilométert Baja–Pörböly–Somfova–Szent László híd–Baja útvonalon teljesítik. A Családi kör ezúttal nem Arany Jánoshoz, hanem Pörbölyhöz kötődik, akik ezt a 22 kilométert választják, azok oda gurulhatnak, majd kisvasutazás után térhetnek vissza a Petőfi-szigetre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!