Kék hírek, bulvár

2015.08.28. 11:05

Embercsempész furgonja borult fel az autópályán

Menekülteket szállító embercsempész borult fel furgonjával péntekre virradó éjjel az autópályán. Mire a rendőrök odaértek, már senki nem volt a járműnél. Később elkapták az embercsempészt is.

Zs. D.

A rendőrség tájákoztatása szerint egy illegális bevándorlókat szállító kistehergépkocsi borult fel az M5-ös sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán pénteken 2 óra 20 perc körül. A furgon főváros felé vezető oldalon, a 102-es kilométerszelvény közelében eddig tisztázatlan körülmények között átszakította a szalagkorlátot, majd felborult és a Szeged felé vezető oldalon állt meg.
 
A rendőrök a helyszínre érkezéskor a járműnél nem találtak senkit. A helyszínelés során folyamatosan kapták a rendőrök a jelzéseket, hogy sérült embereket láttak a sztrádán, nem messze a baleset helyszínétől. A kiérkező egyenruhások az M5-ös autópályán ezidáig 18 szír illegális bevándorlót találtak meg, akik közül 10 embert a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba szállítottak.

Kunszállás belterületén 3 óra 20 perc körül egy sebesült kezű férfit talált az egyik helyi polgárőr, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az adatgyűjtés és tanúkutatás során beszerzett adatok alapján az autópályán hagyott járművet a Kunszállásról kórházba szállított 31 éves román állampolgár vezette. Őt a rendőrök - egészségügyi ellátását követően - előállították a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!