Kék hírek, bulvár

2015.08.28. 10:09

Légicsata pisztollyal

Hatodik alkalommal rendezte meg a Szentgyörgyi Légicsata szituációs lőbajnokságot Kecskeméten az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis és a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület.

Hraskó István

Lőtér, lövészet, verseny

Fotó: BUS CSABA

A versenyen ezúttal tíz katonai és négy rendőr csapat, 67 férfi és 13 női induló küzdött a díjakért.
A szervezők hat különböző pályát alakítottak ki, például épületeket imitáló paravánokkal. A résztvevőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen a pontosság mellett a gyorsaságra, a pályák minél rövidebb idő alatt történő teljesítésére is figyelniük kellett. A célpont egyrészt hatszögletű papírtábla volt, rajta három különböző nagyságú mezővel, értelemszerűen a legkisebb eltalálása érte a legtöbb pontot. De a katonák és a rendőrök tüzeltek fémtáblára is.

Nem minden célpont volt fix, akadtak köztük mozgók, takarásból elő-előtűnők, egyes táblák meglövéséért pedig pontlevonás járt. A versenyzők minden mozdulatát bírák követték figyelemmel, nézték, hogy betartják-e a lőiránytól mért biztonsági szögeket oldalirányban és magasságban. Aki túlfordult vagy túl magasra emelte a pisztoly csövét, esetleg mozgás közben az elsütőbillentyűn volt az ujja, azt kizárták, akármelyik pályán hibázott.

 [caption id="" align="aligncenter" width="430"] A pontosság és a gyorsaság is számított
[/caption]

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!