Sport Bács-Kiskun

2015.08.27. 17:08

Ezüstérem az Európa-bajnokságon

Ezüstéremmel tért haza a keszthelyi Európa-bajnokságról Endre Krisztina. A Kiskunfélegyházi HTK junior versenyzője az 54 kilogrammos súlycsoportban állhatott a dobogó második fokára.

Szentirmay Tamás

A kiskunfélegyházi edzőteremben csak néhányan készültek gyakorlásra szerda délután. Tart még a nyári szünet, így csak az választotta az edzést, akinek már hiányzott az ökölvívás. Köztük volt Endre Krisztina is, de utcai ruhában fogadott. Neki jár most a pihenés, hiszen nagy eredményt ért el Keszthelyen. Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogó második fokára. Tizennégy éves korában, az elmúlt év áprilisában ment le először az edzőterembe, úgy gondolta, megnézi, mi történik a kötelek között. Tetszett neki, amit látott, így ott maradt. A fiatal hölgy a helyi mezőgazdasági szakközépiskolában húsipari termékgyártó szakon tanul.

– Nagyon örülünk Kriszti eredményének, a munkájának meg lett az eredménye. Szinte nincs olyan edzés, amelyen ne lenne itt. Még betegen is lejön a terembe, úgy kell hazaküldeni. Ennek is köszönhető, hogy egy ilyen nagy versenyen érmet tudott szerezni. A tavaszi diákolimpiát sikerült megnyernie, ami után tagja lett a válogatott keretnek. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ugyan ebben a súlycsoportban egy másik sportolónk is van, Mátrai Klaudia, aki szintén nagy tehetség. Más egyesületeknél úgy szokott lenni, hogy ha két közel egyforma képességű versenyzőjük van, akkor megbeszélik egymás között, hogy ki induljon. Nálunk nem ez történt. A lányok úgy döntöttek, hogy a ringben döntik el, hogy ki a jobb. Kriszti győzött, így ő került be a válogatott keretbe. A novemberi országos bajnokságon már valószínű, hogy Klaudia egy súlycsoporttal lejjebb fog indulni, hogy ne egymás ellen kelljen bokszolniuk – mondta Mihály János szakosztályvezető. 

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Szerényen beszél teljesítményéről Endre Krisztina
[/caption]Az Európa-bajnokságon Krisztina egy ukrán versenyzővel lépett először a kötelek közé és egyhangú pontozással győzött. A második mérkőzését egy olasz ellenféllel vívta, nála 2–1 arányban bizonyult jobbnak. A döntőben orosz ellenfelet kapott, akitől egyhangú pontozással szenvedett vereséget. Ezzel kapcsolatban Mihály János megjegyezte: az orosz versenyzők egy évben ötven-hatvan mérkőzést vívnak, míg a magyarok jó, ha tízet. Ezért is nagy eredmény Krisztina teljesítménye.

A terveiről szerényen beszél az Európa-bajnoki ezüstérmes. Szeretne stabil válogatott lenni, aztán majd meglátja. A kezére minden estre azt tetováltatta, hogy örökké a legerősebb, a felsőtestére pedig azt, hogy higgy magadban...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!