Sport Bács-Kiskun

2015.08.25. 15:10

Halas, a díjugratás fővárosa

Második helyen végzett a csapatbajnokságban a Bács-Kiskun megyei együttes a kiskunhalasi díjugrató versenyen. A gárda összeállítása: Juhász Virág, Vecsei Lili, Rácz Julianna, Braunitzer Enikő.

Tapodi Kálmán

Az elmúlt hétvégén négy napon keresztül Kiskunhalas volt ismét a hazai díjugratás fővárosa, ahol sok tehetséges fiatal is nyeregbe ült. Az eső is nehezítette az indulók dolgát az első napon, amikor tíz versenyszámban hirdettek eredményt. Az utolsó, legnehezebb, kétfázisos A/2**-es számot a kecskeméti (Airvent LC) egyesületben sportoló Marton András nyert PM Diamantina nevű lovával.

A megmérettetés második napján tizenegy versenyszámot rendeztek. Az időnként szemerkélő esőt jól állták a lovasok és remek eredmények születtek. A legnehezebb pályán (A/2*) Szotyori Nagy Kristóf győzött Centilot nevű lovával. Ebben a számban a kiskunhalasi Füzér Gábor (Qeenie) 4., Weinhardt Virág (Bognar Jen-Cor) 5. lett.

Tizenkét versenyszámra került sor a verseny harmadik napján. Az időjárásra nem lehetett panasz, mert ezúttal szárazon megúszták a lovasok. A nap leginkább várt eredményhirdetése a Championátus csapatbajnoksága volt. Ebben a  budapesti Viktor-i és a Bács-Kiskun megyei együttesek között pontegyenlőség alakult ki. Mindössze három századon múlott Bács-Kiskun sikere, de összevetésben végül a Viktor-i győzött, a harmadik Veszprém megye lett. A Marton András vezette Bács-Kiskun megyei csapat összeállítása: Juhász Virág (Táno De Chardin), Vecsei Lili (Dano), Rácz Julianna (Biofarmer Zsebibaba), Braunitzer Enikő (Bogdán).

Az utánpótlás versenyszámban (125 cm) Braunitzer Enikő (Medinplus Lovasiskola - Kecskemét) győzött Bogdán nevű lovával.  Enikő a 130 cm-es versenyszámban, 2. helyezést ért el Bogdán nyergében.
Az első 2015-ös champion, egy tehetséges halasi lovas, Rózsahegyi Dorka (Toscana) lett a póni kategóriában. A Határőr Dózsa SE lovasa esélyeshez méltóan, bátran versenyzett és nyert.


Jól vizsgázott a melegítőpálya

Az esőverte első versenynapon a fű kímélése miatt az idén elkészült négy évszakos melegítő pályán folytatódtak a küzdelmek. A váltásnak örültek a lovasok, mert a rétegesen felépített, vízelvezető rendszerrel ellátott melegítőpályának meg sem kottyant a sok eső.

– Muszáj volt meghoznom a döntést, hogy a melegítőre tegyük át a versenyt. Lehet, hogy még bírta volna a fű, de a további napok rendezését veszélyeztettük volna. A melegítőpályát pedig olyan méretben, minőségben építettük meg tavasszal, ami a hivatalos versenyzést – akár nemzetközit is – lehetővé teszi. Rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptunk a lovasoktól a minőségét illetően, még ilyen intenzív esőzés közben is – nyilatkozta Juhász Tibor versenymenedzser.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!